Περί απαιτήσεων

Γαλουχήθηκες και διαμόρφωσες τον χαρακτήρα σου σε ενα κοινωνικό περιβάλλον που σου επέβαλε την ιδέα το ότι να έχεις απαιτήσεις είναι παράλογο και κατακριτέο. Το «έτσι είναι τα πράγματα» και το «αυτά κάνουμε» ειναι νόμος, κι εσύ τρελός που δε θες να συμβαδίζεις. Η λέξη προσαρμογή αν και έπεται της απαίτησης τόσο στο λεξικό οσο και στην λογική, έχει λάβει μία άρρωστη και επιτακτική έννοια. Η Προσαρμογή καμουφλαριστηκε μεθοδικά ώστε να σημαίνει αποδοχή κάθε σάπιας κοινωνικής νόρμας με τα χέρια κάτω, πλήρης υποταγή στα καθιερωμένα.

Τί πραγματικά είναι οι απαιτήσεις;

Με τις απαιτήσεις σου οριοθετείς αχνά την ποιότητα ζωής που θέλεις να έχεις, βάση φυσικα της δικης σου προσωπικής αντίληψης. Χωρίς απαιτήσεις, εισαι έρμαιο των εκάστοτε κοινωνικών δικτύων που σε περιβάλλουν, αφήνοντας τη γνώμη σου να πλανάται ασήμαντα μεσα σε ενα συννεφακι πάνω από το κεφάλι σου το οποίο ποτέ δε θα εκφραστεί,μεσα σε ενα τροπο ζωής που αλλοι όρισαν για σένα. Προσαρμογή,αυτή είναι παλι η λέξη κλειδί. Καταπίεσε τον εαυτό σου ώστε να ταιριάξεις με τα θέλω της ημέρας,τα οποία θεσπιζουν άλλοι για σένα. Προσαρμογή και αποδοχή.

Ο άνθρωπος απο αρχαιοτάτων χρόνων ήθελε να ανήκει σε μια ομάδα. Ειναι η φυση του.Υπαρχουν οι ηγέτες και οι ακόλουθοι. Ηγέτες συνήθως, βαση φυσικής επιλογής, ήταν οι δυνατότεροι άνδρες και οι ομορφότερες γυναίκες. Πολύ πολύ σπάνια, ηγέτης γινόταν κάποιος βάση ιδεών ,θέληση προσφοράς και χαρακτήρα. Αν φέραμε προς επιλογή την πρόταση του δυνατού κόντρα στον λογικό, θα επικρατούσε συνηθως εκείνη του δυνατού, για χίλιους δυο λόγους που έχουν να κάνουν με βιολογία, αίσθημα ασφάλειας ή αίσθημα κατωτεροτητας και αδυναμιας κατανοησης του ακολουθου.Η δυνατότητα επιλογής κόντρα στην αγέλη είναι ένα απο τα λίγα ξεχωριστά στοιχεία που κουβαλαμε σαν ανθρώποι του 2015.

Οι κοινωνικές σχέσεις του ατόμου ασφαλώς και απαιτούν προσαρμογή ενίοτε, αλλά οχι με την έννοια που προαναφερθηκε. Θέλει ανοιχτά μυαλά και εκκίνηση με την προοπτικη να αμφισβητήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Σεβασμό στα θέλω και τις ανάγκες του καθενος, χωρις νταβατζιλικια, παρεξηγήσεις και νοοτροπίες κολλημένες. Αν όμως θάψεις τις απαιτήσεις σου κάτω απο επιθέσεις  μισσαλοδοξιας και στρώματα κριτικής, εχεις χάσει την ταυτότητα που δημιούργησες σαν άνθρωπος, αν δημιούργησες ποτέ. Στον κάτω κατω και η επιμονή στις απαιτήσεις σου,ειναι και αυτό ενα ειδος ταυτότητας.

Μ.Κ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s